Jovan Žižić

Jovan Žižić

Krsto Žižić

Krsto Žižić

Zoran Žižić

Zoran Žižić

Milovan Žižić

Milovan Žižić

Vule Žižić

Vule Žižić

Veljko Žižić

Veljko Žižić

Poreklo Žižića

Žižići su crnogorska porodica, poznata po poštenju, borbi za istinu, slobodu, nesebičnosti i požrtvovanosti u težnji da se postignu viši ciljevi za dobro roda.

Porodica je izrodila brojne junake koji su dali živote u ratovima za slobodu, kao i snažne i umne žene. Tokom vekova bratstvenici su dobili brojna vojna i mirnodopska ordenja i odlikovanja.

Žižići su opevani od Njegoša u epskoj pesmi Čardak Aleksića.

Memorijal inž. Vukašin Žižić

U selu Kruševice kod Nikšića, pod pokroviteljstvom Atlatskog saveza Crne Gore, a u tehničkoj organizaciji AK Nikšić, održano je 7. otvoreno Prvenstvo Crne Gore u planinskom trčanju.

U okviru Prvenstva Crne Gore u planinskom trčanju, održan je i drugi "Memorijal inž. Vukašin Žižić", pod pokroviteljstvom porodice Žižić u organizaciji AK Nikšić.

Mini basket turnir Rajko Žižić

Memorijalni turnir Rajko Žižić

Od 12. do 16. januara 2018, u hali 3 "Beogradskog sajma" održan je tradicionalni 18. Međunarodni minibasket festival "Rajko Žižić". Na ovom festivalu koji je još jednom protekao u sjajnoj atmosferi, postavljen je novi rekord po broju učesnika, pošto je ove godine učestvovalo 212 ekipa. Odigrano je 240 utakmica za četiri dana i podeljeno je preko 3.200 medalja.

Svečanom otvaranju u subotu 13. januara prisustvovala su velika imena naše košarke poput predsednika KSS Predraga Danilovića, predsednika Olimpijskog komiteta Srbije Božidara Maljkovića, Bratislava Đorđevića, itd.