Memorijal inž. Vukašin Žižić

19. maj 2018. godine: U selu Kruševice kod Nikšića, pod pokroviteljstvom Atletskog saveza Crne Gore, a u tehničkoj organizaciji AK Nikšić, održano je 7. otvoreno Prvenstvo Crne Gore u planinskom trčanju.

Nastupilo je oko 100 takmičara iz atletskih klubova Crne Gore, kao i veliki broj rekreativaca i učesnika iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Najuspješnija i ove godine kod seniorki bila je reprezentativka i članica AK Nikšić Slađana Perunović, a kod seniora Miloš Dragović, član AK Podgorički maraton.

U ime organizatora, učesnike manifestacije pozdravili su Tomo Žižić, predsjednik AK Nikšić i Milan Madžgalj, generalni Sekretar ASCG. Takmičenje je proglasio otvorenim predsjednik Opštine Šavnik Miomir Vujačić.

U okviru manifestacije održale su se i trke cicibana, pionira, juniora, seniora, vojske i policije, rekreativaca i veterana.

U okviru Prvenstva Crne Gore u planinskom trčanju, održan je i drugi "Memorijal inžinjer Vukašin Žižić", pod pokroviteljstvom porodice Žižić u organizaciji AK Nikšić.

Ovaj memorijal održava se u znak sjećanja na znamenitog privrednika i sportskog radnika Vukašina Žižića iz Kruševice, čija je porodica, rođaci i prijatelji pomogla kompletnu organizaciju manifestacije. Porodica je obezbijedila i novčane nagrade za pobjednike u seniorskoj konkurenciji u bacanju kugle kod muškaraca i žena i u trkama u planinskom trčanju kod seniora i seniorki, navodi se u saopštenju Atletskog saveza Crne Gore.

Vukašin Žižić je bio osnivač planinarsko smučarskog saveza Crne Gore, i osnivač PSD Javorak, vrstan sportista i arhitekta.

Kristina Rakočević i Elvin Gogić najbolji na "Memorijalu inžinjer Vukašin Žižić"

Preneto iz dnevnog glasila: Dnevne novine Vijesti, 19. maj 2018. godine.

Memorijal inž. Vukašin Žižić, 2017.

21. Maj 2017. godine:
U Kruševicama, katunu kraj Miloševića organizovano je prvenstvo Crne Gore u planinskom trčanju, pod nazivom ”Memorijal inž. Vukašin Žižić”, po dobro znanom planinaru, arhitekti i sportskom radniku iz Miloševića, Vukašinu Žižiću. Pokrovitelji memorijala su Atletski Savez Crne Gore, Atletski klub Nikšić i atletski klub Spartan, kao i porodica Žižić.