Porodica_Zizic

 

 

 

Пошаљите ваше слике, податке и породично сећање на: Јавите се!

Меморијал инг. Вукашин Жижић, 2018.

19. мај 2018. године: У селу Крушевице код Никшића, под покровитељством Атлатског савеза Црне Горе, а у техничкој организацији АК Никшић, одржано je 7. отворено Првенство Црне Горе у планинском трчању.

Наступило је око 100 такмичара из атлетских клубова Црне Горе, као и велики број рекреативаца и учесника из Србије и Босне и Херцеговине. Најуспјешнија и ове године код сениорки била је репрезентативка и чланица АК Никшић Слађана Перуновић, а код сениора Милош Драговић, члан АК Подгорички маратон.

У име организатора, учеснике манифестације поздравили су Томо Жижић, предсједник АК Никшић и Милан Маџгаљ, генерални Секретар АСЦГ. Такмичење је прогласио отвореним предсједник Општине Шавник Миомир Вујачић.

У оквиру манифестације одржале су се и трке цицибана,пионира,јуниора, сениора, војске и полиције, рекреативаца и ветерана.

У оквиру Првенства Црне Горе у планинском трчању, одржан је и други "Меморијал инжињер Вукашин Жижић", под покровитељством породице Жижић у организацији АК Никшић.

"Овај меморијал одржава се у знак сјећања на знаменитог привредника и спортског радника Вукашина Жижића из Крушевице чија је породица, рођаци и пријатељи помогла комплетну организацију манифестације, а породица је обезбиједила и новчане награде за побједнике у сениорској конкуренцији у бацању кугле код мушкараца и жена и у тркама у планинском трчању код сениора и сениорки", наводи се у саопштењу Атлетског савеза Црне Горе.

Кристина Ракочевић и Елвин Гогић најбољи на "Меморијалу инжињер Вукашин Жижић"

Пренето из дневног гласила: Дневне новине Вијести, 19. мај 2018. године.

Меморијал инж. Вукашин Жижић, 2017.

21. Мај 2017. године: У Крушевицама, катуну крај Милошевића организовано је првенство Црне Горе у планинском трчању, под називом ”Меморијал инг. Вукашин Жижић”, по добро знаном планинару, архитекти и спортском раднику из Милошевића, Вукашину Жижићу. Покровитељи меморијала су Атлетски Савез Црне Горе, Атлетски клуб Никшић и атлетски клуб Спартан, као и породица Жижић.

 

 

Jovan-Zizic
Јован Жижић
Drago-Zizic
Драго Жижић
Krsto-Zizic
Крсто Жижић
veljko-zizic
Вељко Жижић
Rajko-Zizic
Рајко Жижић

Zivko-Zizic
Живко Жижић

Zizici-Mojkovac
Породица Жижић - Мојковац